top of page

Monterey, un loc binecuvantat pentru noi....

Am aterizat in LA dupa zilele frumnoase petrecute in Hawai, am inchiriat masina si am pornit spre Monterey. Era o dimineata frymoasa, insorita, tipica pentru LA. Din LA pana in Monterey am intalnit toate tipurile de relief. De la munti inverziti la ses agricol. de la dealuri uscate la campii aride. Monterey este o peninsula tare ciudata. Locuitorii vor sa o pastreze fara autostrazi si clima este aceeasi in tot timpul anului.

Am vrut sa mergem in Monterey pentru ca era saptamana automobilului, o saptamana plina de evenimente culminand cu Concursul de Eleganta de la Pebble Beach,.

Navigatia m-a abatut de la drum, la intrarea in Monterey si am intrat prin Carmel. Strazile inguste serpuind pe dealuri, casutele mici si cochete, si toate la umbra unor copaci inalti si stufosi. Ne-am uitat unul la altul si ne-am spus aproape la unison: Doamne, cat de frumos este! Parca am vrea sa ne mutam aici!"

In aceeasi zi am ajuns sa vedem colectia de masini de la RM Auctions in Monterey. Am intrat la bidders' preview. Era deja dupa amiaza tarziu. Ne-am luat cate un oahar cu vin si ne-am plimbat printre automobilele expuse. Eu eram fascinat de masini, ea le admira dar era fericita de bucuria mea. Mergeam printre masini si ma intrebam ce este mai frumos faptul ca vad acele masini in acel loc sau faptul ca ea ma tinea de mana si se bucura pentru si cu mine? Erau amandoua dar a doua ma facea cu adevarat fericit.

Am luat cina la un restaurant mic si cochet in Carmel si ea s-a amuzat de inabilitatea mea de a imi da seama cine naiba are prioritate intr-o intersectie in care toti au STOP.

Facusem rezervare la un hotel la 40 de mile de Monterey si amurgul l-am petrecut conducant printre dealuri impadurite si umplandu-ne ochii cu frumusetea lor.

Aceasta a fost una din cele mai frumoase zile din viata mea.

bottom of page