top of page

Cand gandesti prea mult.....

Adesea sunt pus in fata nevoii de a lua o decizie. Nu imi place, desi uneori o fac, sa iau decizii fara sa cantaresc cu migala plusurile si minusurile fiecarei alternative. Incerc sa suprim nerationalul din procesul respectiv. Din pacate, de prea multe ori ajung sa compar mere cu pere si intreg procesul devine chinuitor si obositor.

Atat de mult "creieresc" incat procesul continua de multe ori si in somn si, aproape mereu ma simt ca intr-un monolog al lui Horatiu Malaele. Cu multi, multi ani in urma el spunea:

"M-am casatorit cu o vaduva care avea o fata mare. Dupa un timp, tatal meu s-a casatorit cu fata mare, adica fata nevestei mele. Nevasta mea devenise soacra tatalui meu. Fiica mea vitrega, adica fata nevestei mele a devenit mama mea iar tatal meu, ginerele meu. Mama mea vitrega, adica fata mea vitrega, a nascut un baiat care mi-a devenit nepot iar eu am devenit bunicul fratelui meu. Acum sotia mea a nascut si ea un baiat. El a devenit cumnatul tatalui meu deoarece era fratele fiicei mele vitrege iar fiica mea vitrega, adica sotia tatalui meu, a devenit bunica fratelui ei si fiindca eu sunt tatal vitreg al tatalui meu, fiind casatorit cu mama nevestei sale, fiul meu este fratele si totodata fiul bunicii mele deoarece sotia mea e nora fetei sale. Asa eu am devenit tatal vitreg al mamei mele vitrege, tatal meu e fiul meu, mama mea e fiica mea, nevasta mea e bunica mea iar eu imi sunt mie insumi si tata si fiu."

Si atunci, cel mai bun mod de a lua decizii nu este nici rational dar nici nerational ci o amestecatura intre cele doua. Dar care este proportia? Cand rationalul are intaietate? Si cand trebuie sa zici "fuck it"? Dar oare, decizii importante din viata ta pot fi luate asa, cu "fuck it"?

Cum sa nu ai migrene? Sunt la al doilea nurofen pe ziua de azi si am ramas fara. Asa ca mai bine sun un prieten si il intreb pe el ce sa fac. Dar de unde stie el ce e mai bine pentru mine? Ca doar nu are toate detaliile.

Mai bine mai aman un pic decizia asta si o pun la coada deciziilor restante. Offff, are numar de ordine 143........

bottom of page