top of page

Alo, Retromobil? Interese marunte? Lipsa de interes?


Am aflat astazi cu mahnire ca Retromobil, prin Consiliul Director a hotarat sa respinga o initiativa de a alinia calendarul propriu de evenimente (ma refer la raliurile de regularitate) cu cel al competitiilor FRAS sau sa le suprapuna intentionat pe unele (Raliul Brasovului sa fie in acelasi timp cu Kronstadt Classic Rally, de exemplu).

De ce sa nu se suprapuna, e simplu. Anul trecut nu am putut participa, nici eu si nici colegii mei de la coasta, la Retromobil Fest desfasurat la ATA intrucat s-a suprapus cu etapa de la Ranca. Ce Fest e acela fara cele mai importante si numeroase masini de competitie istorice din tara?

De ce sa se suprapuna unlele e iarasi simplu, si anume:

  • Startul festiv al Raliurilor de regularitate Retromobil impreuna cu cel al CNR ar aduce la cresterea popularitatii automobilelor istorice.

  • Chiar daca ar avea trasee diferite, ar putea beneficia de parc inchis comun si chiar si de premiere comuna.

  • Cei doi organizatori si-ar putea uni fortele si ar fi mai eficienti in a obtine autorizatiile necesare, in a promova evenimentele, etc

  • Organizarea super specialelor in comun. Acest lucru ar beneficia si CNR si Retromobil.

  • Ar fi un adevarat spectacol automobilistic in weekendul respectiv in orasul respectiv.

Probabil ca ar fi si mai multe avantaje pe care nu le vad eu inca. Ar fi insa si un dezavantaj aparent major: nu mai poti sa iesi campion si la CNR istorice si la Regularitate Retromobil. Offff, cupitele astea….. Nu vreau sa cred ca daca cineva nu ar mai iesi campion si colo si colo acesta ar fi motivul pentru care Comisia Sportiva a Retromobil s-a opus vehement colaborarii cu FRAS (macar in alinierea calendarelor) dupa ce, aceeasi Comisie Sportiva a Retromobil a sugerat anul trecut o cooperare FRAS-ACR-Retromobil tocmai pe subiectul automobilelor clasice.

Imi imaginez ce frumos ar fi sa vad Raliul Clujului impreuna cu Klausenburg Retro, Raliul Iasului cu Raliul Iasi Classic, Tess Rally cu Kronstadt Classic Rally, Trofeul Campulung cu Campulung in Amintiri, etc.

Sper din tot sufletul ca aceasta oportunitate nu va fi pierduta si ca FRAS si Retromobil pot da un exemplu de cooperare dincolo de orgolii, ego-uri. Pentru binele motosportului istoric in Romania. Pentru noi astia care iubim automobilele istorice de competitie si care vrem sa bucuram oamenii vazandu-le iar pe traseele de competitie........

Inca mai e timp, Retromobil!

bottom of page