top of page

Conducem organizatiile dupa ureche


​Citesc ultima decizie a Consiliului Federal al FRAS si ma minunez. In sfarsit, domnul presedinte al FRAS a inteles ca statutul ii cere sa prezinte contractele de semnat in Consiliul Federal nu sa le semneze singur. Au trebuit doi ani sa inteleaga asta dar mai bine mai tarziu decat niciodata.

Sper ca masina oficiala a motorsportului romanesc nu se rezuma la o masina pe care o conduce presedintele. Ca am vazut toti ca ar lua un 308 GTI in pat cu el. Aparent Renault Talisman (condus acum vreo 3 luni) nu a fost bun de masina oficiala a motorsportului romanesc. Si ce ne facem cu Audi care a fost masina oficiala la Poiana, Sinaia, Campulung 2015? Sau Renault care a fost partener oficial al organizatorului la Rasnov? Le interzicem sa participe si sa ajute organizatorii?

Domnilor din Consiliul Federal, nu va intereseaza sa vedeti si ce s-a intamplat in astia 2 ani care au trecut? Domnule Benedek! Domnule Andanut! Domnilor Mihaescu! Domnule Nicolaescu! Domnule Badiu! Domnule Plesa! Sunteti raspunzatori solidar (adica toti) pentru ce s-a intamplat in ultimii 2 ani in federatie si habar nu aveti ce s-a intamplat. Nu se rezuma totul la cluburi care au datorii. De ce cluburile au datorii cand regulamentele sportive spun foarte clar ca nici un sportiv nu poate participa in competitie daca sunt inregistrate datorii de catre club, sportiv. Sau daca sunt amenzi neplatite. Aveti vreo idee ce cluburi au primit arbitrar esalonari la plata sau chiar scutiri de plata? Ca eu a trebuit sa platesc integral la emiterea licentei.

Eu am adresat solicitarea mea de informatii si Consiliului Federal. Vad ca nu aveti de gand sa o luati in discutie sau sa raspundeti. Sau sa vedeti si voi cum s-au decontat petreceri private pe federatie. Vreti sa va arat eu cat a costat o cazare la Ranca in 2015 pentru o camera la o pensiune (in care a fost inclus si un tort)?

Pentru ca nu mi se raspunde la solicitarea de informatii, Luni la ora 10 voi fi la federatie si solicit ca, in baza statutului FRAS sa mi se puna la dispozitie informatiile solicitate prin adresa din iunie.

Ca sa fie clar! Nu vreau neaparat ca aceasta conducere FRAS sa fie schimbata acum. Vreau doar sa isi faca treaba. Conform statutului. Dupa 2 ani de la schimbarea conducerii FRAS nu stim cat "s-a furat" de fosta conducere dar aflam intamplator ca se deconteaza acum lucruri. Si pe la diverse etape dar si la un hotel extrem de aproape de sediul FRAS....

Vreti activitati economice sa creasca veniturile FRAS? Opriti risipa! Ca anul acesta se platesc GPS-urile la raliu si merg aiurea. Anul trecut nu se plateau. Anul acesta se plateste taxa preferentiala pentru numarul de concurs. Anul trecut nu se platea. Si intrebati unde e al doilea sponsor de marimea Dunlop.

Sportivii fac eforturi uriase sa vina la competitii. La coasta numarul de participanti anul acesta este mai mare ca anul trecut. Anul acesta sunt peste 20 de debutanti la coasta si mai mult de 100 de licentiati. Un sportiv la coasta pe care il cunosc are un buget de 2 mii de Euro pt tot sezonul si vine la toate etapele. El a platiti toate taxele integral dar un club mare de prin vest primeste gratuitate pentru juniori desi masina e plina de sponsori. De ce nu si acest sportiv de la coasta? Pentru ca nu voteaza la alegeri? Rusine!

Pana acum credeam ca doar presedintele este un om la locul nepotrivit. Acum constat ca tot Consiliul Federal este in culpa. Se lauda cu pozitia de vice presedinte sau de membru si nu fac NIMIC! NIMIC! O data pe luna se duc la sedintele consiliului si semneaza ca primarii.

Sa vedeti voi cate datorii, facturi neplatite si sume neincasate o sa aiba FRAS dupa astia 4 ani! Daca asteptati pana atunci o sa va rugati de ACR sa organizeze curse ca FRAS o sa fie falimentar!

bottom of page