top of page

Star Wars - The Force Awakens

Ieri am vazut Star Wars Episode 7. Ca toti ceilalti, il astept de aproape un an. Gandul ca filmul continua, numele acestui episod dar si emotia din trecut la aparitia fiecarui nou episod creau premisele unui film interesant.

Prima reactie a venit chiar in timpul filmului. AM ADORMIT LA FILM!!!! Si as putea sa ma opresc aici cu aceasta tentativa de review. Dar nu. Sunt atat e dezamagit intrucat nu ma pot opri aici.

Filmul este oribil. Nu are nici un fel de intriga, nici o idee. Nu are nimic. Personajul negativ este ridicol. Nu numai interpretarea – care este jalnica – dar si rolul in sine. Darth Vader il simtea pe Luke de la o distanta de un sistem solar. La asta rau din episodul 7 (am si uitat cum il cheama) a trebuit sa urle ta-su (Han Solo) ca sa isi dea seama ca e in spatele lui…… Eu nu am vazut in episoadele 4-6 sa isi bata joc vreun general al imperiului de Darth Vader dar in episodul 7, generalul negativ mai avea un pic si ii si futea o palma nepotului lui Anakin. Iar asta se duce apoi si plange la casca lu’ bunica-su. Sa ii dea putere ca isi bate generalul joc de el. Si parca isi da seama si sefu ca nu prea ar fi mare lucru de capul lui. Pai mare lucru de capul lui nu este. Ca l-a batut gagica fara nici un fel de training de Jedi.

In alte episoade, cand aparea Darth Vader, cum naiba sa spun……. APAREA DARTH VADER. Episoadele vechi sunt de fapt povestea lui Anakin – Darth Vader. Episodul 7 este NIMIC. Parca scenaristii au intrat in greva si Mr. Lucas a scrijelit ceva pe hartie intre doi Bic Mac si o cola diet. Pana si R2D2 a zis: “Imi bag beep in el de scenariu de beeeeep”. Dar a trebuit sa apara si el 2 scene in film ca sa nu ii taie curentul……

Planeta unde il intalnim pe Luke in episodul 4 este planeta unde o intalnim pe fii-sa in episodul 7 dar poarta alt nume. Barul din sat este acelasi (chiar ma gandeam daca nu cumva au folosit niste scene filmate in 1977 si pe care nu le-au folosit atunci). Steaua Mortii e si ea prezenta dar acum e o planeta intreaga. Si oricum este distrusa exact la fel. Toate navele sunt identice – nu apare nici o noutate. Pana si uzinele Dacia scot mai multe modele in unitatea de timp scursa intre episodul 6 si episodul 7. R2D2 purta un mesaj pentru rezistenta, BB8 poarta un mesaj pentru rezistenta. Samd.

Ridicolul acestui episod este chiar sfarsitul sau. Domnisoara, despre acum banuim toti ca este rodul unei iubiri a lui Luke cu vreo femeiusca (in treacat fie spus, sper ca e fiica lui pentru ca altfel mi se confirma banuiala ca Luke e gay – cine stie cum l-a antrenat Obi din frageda pruncie), strabate o distanta imensa cu nava lui Solo, cu viteza luminii, ajunge pe o planeta, aterizeaza pe plaja si apoi urca un milion de trepte pe un munte sa il gaseasca pe Luke. Si eu ma intrebam doar atat: de ce nu a aterizat direct pe varful muntelui?

bottom of page